Last news in Fakti

27 Юни, 2016 11:11 3 651 0

Двойно разминаване в данните

  • израел-
  • цени-
  • жилища

По данни на Националния статистически институт на Израел цените на недвижимите имоти в страната през 2015 г. са се повишили със 7.8%. Реалното поскъпване на база стойността на сделките е 13.5%, твърди пред сайта Newsru.co.il заместник-председателят на Банка Израел Надин Бодо- Трахтенберг. Причината за разминаването, според него, е ръста в стойността на финансиране покупката на жилища, което през 2015 г. надвиши 30%. Причините за ръста за две – повишаване на лихвените проценти по ипотечните кредити и увеличение на средния срок за връщане на заема от 19 на 21 години.

Поскъпването на жилищата продължава и през първото тримесечие на тази година, както прогнозираха и анализатори. За периода януари-март то е в рамките на 1.6% в сравнение с последното тримесечие на 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА