2 Август, 2016 14:37 2 179 0

До 52% повече чужденци купуват имоти в Италия

  • италия-
  • чужденци-
  • имоти-
  • покупка

Най-много германци, американци и британци се интересуват от придобиването на недвижим имот в Италия, сочат данните от проучване на специализирания сайт Gate-away. От всичките сделки с чужденци за първото полугодие 15.6% са с германци. На годишна база увеличението при тях е 119%. Предпочитанията им са за района около езерото Комо и някои области в Лигурия.

На второ място се нареждат американците. За първите шест месеца на настоящата година делът на сключените с тях сделки е 14.3%. На годишна база повишението е в рамките на 43.3%. На трето място са британците, следвани от французите. Последните са сключили 7.9% от реализираните сделки с чужденци от началото на годината.

Най-популярните дестинации сред чужденците, решили да си купят имот в Италия, са Тоскана – 16.1%, Лигурия – 13% и Пулия – 10.3%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА