9 Август, 2016 06:17 3 146 0

Brexit промени мнението на британците

  • наем-
  • покупка-
  • великобритания-
  • тенденции

Над 50% от британците, които живеят под наем, възнамеряват да си купят собствено жилище в друг град, където да се преместят да живеят, сочат данните от проучване на специализирани компании за недвижими имоти. Най-активни в това си намерение са наемателите в Лондон – 87% от тях обмислят смяна на местожителството. Причината е, че прекомерно високите наемни нива в британската столица, както и в някои други големи градове, принуждават хората да се преместят, независимо от трудностите, възникващи от това, като например търсене на нова работа и смяна на обкръжението.

От високите наемни нива се оплакват не само гражданите, но и компаниите. Така например във високия клас търговски площи през второто тримесечие се отчита поскъпване от 1% спрямо първото, посочват анализатори. Основната причина е непрекъснатият ръст в търсенето.

Най-висок ръст в наемните нива е регистриран в центъра на Лондон. Там се наблюдава ръст от 8.9% при магазините, докато в останалите части на Великобритания наемните нива при този вид обекти е едва 0.2%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА