16 Август, 2016 16:39 1 771 0

Стара Загора без главен архитект

  • стара загора-
  • главен архитект-
  • оставка-
  • конфликт-
  • интереси

Поради наличие на конфликт на интереси главният архитект на Стара Загора арх. Иван Кирчев подаде днес оставка, след проведен разговор с кмета на града Живко Тодоров. От фейсбук групата „Запазете Бедечка” става ясно, че вече бившия главен архитект и проектантката на парк „Бедечка” са с една и съща фамилия. Оказва се, че това е съпругата на арх. Кирчев. Проверих информацията и тя се оказа вярна. През годините не сме имали противоречия и конфликти с арх. Кирчев, свързани с неговата работа, но е въпрос на морал той да подаде оставка. По този начин ще отпаднат всякакви спекулации по темата", заяви Тодоров, цитиран от „Дарик”.

Кой ще заема овакантената длъжност ще стане ясно след провеждането на конкурс.
”Оказва се, че водещ проектант в новия комплекс е Радосвета Кирчева - според публикуваната в социалните мрежи реклама на новия комплекс. При последно отваряне (бел. ред. 15 август 2016 г.) на сайта на Камарата на архитектите името Радосвета Кирчева фигурира на един и същ адрес за кореспонденция с името на главния архитект на Стара Загора Иван Кирчев. Сходството във фамилиите е очевидно. Пита се: какви са отношенията между двама Кирчеви? Ако има такива отношения, в конфликт на интереси ли се изгражда нов квартал в зелената площ? Ако няма формален конфликт на интереси, къде остават добрите управленски практики, ако се окаже, че един от нашумелите в страната казуси се свързва с главен архитект? На всички тези въпроси главният архитект и кметът на града следва да отговорят”, писа в понеделник в своята фейсбук група „Запазете Бедечка”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА