902 0

До 5.5% падна средната доходност в Абу Даби

Милена Богданова

До 5.5% падна средната доходност при жилищата в Абу Даби. За сравнение, през същия период на 2015-а тя е била 7%. Причините за понижението са по-ниските наемни нива, както и цените, на които се реализират сделки. Инвеститорите, които са решили да печелят от отдаването под наем на апартаменти в столицата на Обединените Арабски Емирства (ОАЕ), не трябва да забравят, че колкото по-малка е площта на имота, толкова по-добре. Именно този тип недвижимости са показали най-добра доходност за периода април-юни 2016 г. – 7.8%.

И обратното, колкото по-голям е имотът, отдаван под наем, толкова доходността е по-ниска. Така например, доходността от къща с три спални е 6.7%, а с четири и пет спални, съответно 5.6% и 4.6% на годишна база.

По отношение на наемните нива, то през второто тримесечие на тази година спадът е в рамките на 2%. Според анализатори, до третото тримесечие на тази година няма да има съществено изменение както в цените, така и в наемните нива на масово търгуваните имоти в Абу Даби. Очаква се обаче, рязък спад в инвестиционния интерес.Напиши коментар:


Публикувай