18 Август, 2016 20:28 2 602 1

Продължава незаконния строеж на хотел „Маринела”

  • маринела-
  • хотел-
  • строеж-
  • мррб
Продължава незаконния строеж на хотел „Маринела” - 1

Нова проверка на строежа на теротирията на хотел „Маринела” в София беше извършена днес от ДНСК, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ). „Установено беше продължаващо строителство на едноетажното тяло на хотела и неизпълнение на заповедта за спиране на надстрояването. Видът на извършващите се строително монтажни работи показва, че строежът е захранен с електрическа енергия. В резултат на проверката е съставен протокол”, уточниха от пресцентъра на МРРБ.

До възложителя "ВГ" АД, "ЧЕЗ разпределение България АД" и строителя ще бъдат изпратени покани за съставяне на актове по Закона за административните нарушения и наказания.

Въз основа на установеното системно неизпълнение на заповедта за спиране на започналото надстрояване на едноетажното тяло и твърденията на строителя, ще бъде изпратено искане до Главна инспекция по труда (ГИТ) за извършване на проверка за спазване на трудовото законодателство.

Ако неизпълнението на заповедта продължи, ще бъдат извършвани ежедневни проверки, при необходимост съвместно с ГИТ и Министерството на вътрешните работи, уточниха от МРРБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виж ми окото

    0 0 Отговор
    Спокойно, като го построят, Дирекцията за национален строителен контрол незабавно ще го събори.