2 067 1

Продължава незаконния строеж на хотел „Маринела”

Милена Богданова

Нова проверка на строежа на теротирията на хотел „Маринела” в София беше извършена днес от ДНСК, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ). „Установено беше продължаващо строителство на едноетажното тяло на хотела и неизпълнение на заповедта за спиране на надстрояването. Видът на извършващите се строително монтажни работи показва, че строежът е захранен с електрическа енергия. В резултат на проверката е съставен протокол”, уточниха от пресцентъра на МРРБ.

До възложителя "ВГ" АД, "ЧЕЗ разпределение България АД" и строителя ще бъдат изпратени покани за съставяне на актове по Закона за административните нарушения и наказания.

Въз основа на установеното системно неизпълнение на заповедта за спиране на започналото надстрояване на едноетажното тяло и твърденията на строителя, ще бъде изпратено искане до Главна инспекция по труда (ГИТ) за извършване на проверка за спазване на трудовото законодателство.

Ако неизпълнението на заповедта продължи, ще бъдат извършвани ежедневни проверки, при необходимост съвместно с ГИТ и Министерството на вътрешните работи, уточниха от МРРБ.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Виж ми окото
    Отговор
    1 21:05  18.08.16
    Спокойно, като го построят, Дирекцията за национален строителен контрол незабавно ще го събори.

Напиши коментар:


Публикувай