19 Август, 2016 12:51 3 187 0

Хелзинки: 60% от доходите отиват за жилище

  • финландия-
  • хелзинки-
  • разходи

Най-бързо разходите за жилище във Финландия растат в столицата. Гражданите на Хелзинки харчат все повече за апартамент, независимо дали той е собствен или е нает. Така например, човек, който живее сам в жилище от 60 кв.м. в многоетажна жилищна сграда, плаща средно 1470 EUR наем на месец. Идентичен имот в Тампере може да се наеме срещу 990 EUR. Средно 60% от доходите на живеещите в Хелзинки отиват за наем и режийни разходи, докато в Тамрете този процент е около 40%.

За семействата финансовите условия са по-изгодни. За жилище от 90 кв.м семейство с дете харчи 41% от доходите си, а през 2018 г. този процент ще се увеличи до 45%, прогнозират анализатори.

Разходите за наем и режийни във Финландия растат по-бързо от доходите. Очаква се поскъпването при недвижимостите през тази година да достигне 2.1%, а през 2018-а – 2.8%.

Под разходи за имот се разбира наем или вноска по ипотечен заем, режийните, задължителната застраховка на имота, а понякога влизат и таксите за сауна и интернет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА