Last news in Fakti

21 Август, 2016 10:37 3 308 8

У нас или у съседите е по-скъпо

  • imot.bg-
  • жилища-
  • цени
У нас или у съседите е по-скъпо - 1

Средно 1000 EUR/кв.м се търгуват жилищата в Букурещ, като в най-престижните райони стойността на квадратен метър достига 2500 EUR. За сравнение, в центъра на София стойностите са почти същите като тези в на румънската столица, сочат данните на най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. Най-скъпо остава в района на Докторски паметник – близо 1800 EUR/кв.м. Поевтиняването има обаче в друга част от центъра на София – Лъвов мост.

През седмицата продължи сагата с реконструкцията на хотел „Маринела” (бившия Японски хотел).

За опасност от имотен балон в най-развитата европейска икономика предупредиха анализатори. А специализираното издание Condé Nast Traveler посочи кои са най-гостоприемните градове в света.

Една не/атрактивна част от центъра на София

Центърът на София винаги е бил предпочитан район за придобиване на жилища. Някои купуват с инвестиционна цел, а други – за собствени нужди. Отдаването под наем също е отлична опция за печелене на пари, тъй като на централните столични улици рентата е най-висока.

Още по темата

Пазарът на жилищата при съседите

Средно срещу 1000 EUR може да се купи 1 кв.м жилищна площ в Букурещ. В някои райони цената достига до 2500 EUR/кв.м, като например Авиаторилор. Малко по-евтино – около 500 EUR/кв.м, е в Северната зона.

Още по темата

Германия: Предупреждение за балон на пазара на имоти

Пазарът на недвижими имоти в Германия процъфтява, но по мнение на експертите това може да доведе до опасни спекулации, пише ДПА. В големите населени места цените на имотите и наемите продължават да растат, строителните предприемачи са затрупани с поръчки, а евтините кредити за строеж са добра възможност да се инвестира в собствен дом.

Още по темата

Най-гостоприемните градове в света

Най-гостоприемният град в света, според проучване на списание Condé Nast Traveler, е Чарлстън в САЩ. Това е най-удобния и компактен град с най-доволните туристи. Втори в касацията е Сидни. „Това е градът, в който местните хора не само ще ви упътят, но могат и цял ден да ви показват забележителностите на най-големия австралийски град”.

Още по темата

Спряха надстрояването на хотел „Маринела”

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), съвместно с Министерството на вътрешните работи и Главна инспекция по труда, извърши поредна проверка във връзка с наложената забрана за изпълнение на строителство в хотел „Маринела“, гр. София.

Още по темата


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ебон

    0 0 Отговор
    :-)
  • 2 saseda

    0 0 Отговор
    V BULGARIA VSICHKO E EVROPEISKI CENI IMAME HRANA KVARTIRI HOTELI DAJE TYK V GARCIA IMA MNOGO NESHTA PO EFTIN. Taka che NQMA RAZLIKA DALI SME V EVROPA ILI NE DAJE AKO VLEZEM CHE SA CENITE DVOINO.....
  • 3 баш батка

    0 0 Отговор
    Скъпо е като нямаш доходи или доходите са ти 1/20 от тези на евро членките. Цените на имотите са нелогични спрямо дохода (както всичко).

    Коментиран от #5

  • 4 haha

    1 0 Отговор
    Отдавна не можем да се сравняваме дори с румънците. Който е ходил в Букурещ знае, че София е десетилетия назад като развитие, паркове, сграден фонд, улици, транспорт и не на последно място - хора... За там разбирам да дадеш 1000евро на квадрат, но за тук и 500 ми се струват много. До преди 10-15 години в София все още имаше добре планирани квартали, но сега всяка градинка е кооперация, а всеки парк - мол, всеки тротоар - паркинг и нещата в тази насока стават все по-зле. За нови зелени площи, пешеходни зони или добре планиране в нови квартали (вижте улиците в кв. Витоша) да не говорим. Добре, че строителния бизнес се съживи и следващите години ще започнат да се предлагат и по качествени решения на по-добри цени.
  • 5 толстой

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "баш батка":

    При свободни цени : всеки купува и продава ако си намери контрагент за " нелогични цени " не може да се говори???

    Коментиран от #6

  • 6 баш батка

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "толстой":

    Айде сега да те ограмотя, защото очевидно си неуспешен брокер.
    "
    When national income rises, house prices will tend to rise too. This is likely to do with the increased level wealth and higher spending on properties. So, when the general economy is in good health, there is more money to go around and people will be more likely and more willing to buy houses. This tends to lead to increased property prices but because most people are better off, they don’t experience a negative effect.
    "
    Да не изпадам в подробности ,че ще трябва да смеяш професията от брокер във фермер.
  • 7 Киро

    0 0 Отговор
    България или Румъния - все тая.

    А за коментиращите по-долу, дето са ръсили глупости, че спрямо доходите било много скъпо:
    Средна работна заплата в БГ (2ро тримесечие според НСИ) - почти 500 Евро. При средна цена на имотите в София от 1000 евро/м2 - това са 2 заплати за 1 квадрат.

    Средна работна заплата в Германия - почти 2 500 евро, средна цена на 1 квадрат в Мюнхен - 5000 евро, тоест с 2 заплати се купува отново 1 квадрат.

    Същото е, никой няма да прецака системата!
  • 8 7777777777777777777777

    0 0 Отговор
    Според условията на сайта, коментарите на сайта, написани на фонетика или на кирилица, следва да бъдат изтрити. ХОРА ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ НАПИШЕТЕ ИМЕТО БЕЗ ГРЕШКА, КАКВО ОСТАВА, ДА ИЗРАЗИТЕ МНЕНИЕ. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТАКИВА НЕГРАМОТНИ ХОРА....