Last news in Fakti

26 Август, 2016 15:21 3 724 0

Поскъпване на жилищата в Прага

  • прага-
  • жилища-
  • цени

Средната цена на новите жилища в Прага достигна 2800 EUR/кв.м. През май и юни на текущата година новите жилища са поскъпнали с 11.2% на годишна база, а спрямо предходните два месеца с 2.8%.

От началото на 2016-а рязко е спаднало предлагането на апартаменти. В края на юни на пазара са обявени за продажба 4700 нови жилища, което е с 30% по-малко в сравнение със същия период на миналата година.

Недостатъчното предлагане и високото търсене подтикват цените нагоре. В близко бъдеще на пражкия пазар на недвижими имоти трябва да се появят 70 000 нови жилища, които да спомогнат да се задоволи традиционно високото търсене на нови жилища в града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА