4 649 4

Българи на пазар за имоти в Гърция

Милена Богданова

Увеличава се броят на българите, които предпочитат да инвестират в покупката на ваканционен имот в съседна Гърция, отколкото по родното Черноморие. В България обаче също има интересни места за предприемачите в недвижимости. Един от тях е Пловдив, в който от 2011 г. досега са вложени 4 млрд. EUR.

Оказва се, че в Google Maps може да скриете имота си. Това е масова практика сред богаташите в САЩ. Пак там близо 30% от хората, които живеят под наем имат възможност да си купят собствено жилище.

Близо 1/3 от наемателите могат да си позволят собствен дом

До 35% достигна делът на наемателите в САЩ, който разполагат с достатъчно финансови средства за покупката на собствено жилище.  Най-добри са данните за Калифорния. В Сан Хосе 35.6% могат да си позволят покупка на имот.

Още по темата

В Гърция българинът търси ваканционни имоти

През последните години все повече българи предпочитат гръцкото пред българското море. Неминуемо у някои у тях се събуди и желанието да придобият имот в южната ни съседка, особено след като цените на имотите след кризата от 2008 г. паднаха двойно. Интересът на българите е от ваканционни имоти за собствено ползване до апартаменти в Солун с инвестиционна цел, казва з интервю за най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg Никола Чолаков, брокер за имоти в Гърция на агенция „Лукс Имоти”.

Още по темата

Милиарди евро инвестиции в Пловдив

Дали заради стратегическото място на Пловдив, или заради номинацията за културна столица на 2019 г., инвестициите към втория по големина град в България с близо 350 000 души население, бележат значителен ръст след имотната криза. Само за периода от 2011 г. досега те възлизат на 4 млрд. EUR.

Още по темата

Как богатите крият имотите си от Google maps

Практиката да си скриеш луксозната къща от Google Maps е масова в САЩ, където изобилства от частни имоти за милиони долари. Брокери обясняват, че ако клиент иска да намери имота в Google maps, било то, за да го види как изглежда от вън с помощта на Google Street View, било за да стигне до него, няма да го открие.

Още по темата

Цената на къщата, за която всеки мечтае (СНИМКИ)

В покрайнините на Лос Анжелис (САЩ) беше обявена за продажба един архитектурен шедьовър. Къщата, която отлично съчетава пищност и елегантна сдържаност, се продава срещу 15 400 000 USD.

Още по тематаКоментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 123
  Отговор
  1 13:00  04.09.16
  Миленче, на прости хора не трябва да се дават пари. Като си поиграят на важни,като им вземат банките всичко тогава с насрани г.зове ще питат за България.

  Коментиран от #4

 • 456 до 123
  Отговор
  2 12:50  05.09.16
  Хахаха, ще питат друг път. Ти да не си прегладнял броко, чакащ някой да влезе в капана на 3% комисонна?

  Коментиран от #3

 • гост
  Отговор
  3 20:31  05.09.16

  До коментар #2 от "456 до 123":

  Не са 3 а 6%, защото иска и от двете страни да лапне брокито. Да ама няма вече баламурници
 • гост
  Отговор
  4 20:31  05.09.16

  До коментар #1 от "123":

  гладна кокошка просо сънува

Напиши коментар:


Публикувай