Last news in Fakti

5 Септември, 2016 13:21 1 597 0

По-малко търсене на нови жилища в Австралия

  • австралия-
  • строителство-
  • жилища

Значителен спад в продажбите на нови жилища в Австралия е регистриран през юли тази година. Според специалисти от строителния бранш това е началото на 2-годишен спад в сектора. Причината е по-малкото строителство на жилищни сгради, които играят ключова роля в икономиката на страната. Достигнал пик през 2015 г. и 2016 г., секторът неизбежно е тръгнал надолу и това ще продължи поне няколко години, съобщават от Асоциацията на жилищното строителство в Австралия.

Опитите за реанимиране на пазара посредством понижение на лихвите на ипотечните заеми не дадоха желания резултат на първичния пазар, отчитат от Асоциацията. Но пък това се отрази благоприятно на вторичния, отчитат брокери. Така например, в пет района, разположени в северен Мелчърн, които допреди няколко години са били индустриални, днес са едни от най-достъпните жилищни квартали. Епинг е „кварталът на ипотеките”. Там 45% от купените жилища са придобити с помощта на банков заем. Напливът към него ще продължи през тази и следващата година, поради което експерти смятат Епинг като отлично място за инвестиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА