Last news in Fakti

12 Септември, 2016 17:11 3 292 2

Най-щастливите столици в ЕС

  • столица-
  • живот-
  • качество

От кои европейски столици са най-доволни хората? Изследване на Eurostat показва, че на първо място това са гражданите на Вилнюс, където 98% от тях се чувстват щастливи. Втората позиция си делят Стокхолм и Копенхаген, а „бронзовият медал” е за Виена и Люксембург.

В другия край на класацията е Атина. Оказва се, че живущите в гръцката столица са най-нещастните хора от всички в Европейския съюз, въпреки, че 71% от населението е доволно от начина си на живот. На второ място е Рим с 80%, а третата позиция с 83% доволни от живота си си разделят гражданите на Париж и Букурещ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Ние нямаме ли столица, или тя не се вписва в никакви класации?

    Коментиран от #2

  • 2 Б.Борисоф

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Ние си имаме столица-държава и всичко се налива в нея но тя продължава да смърди .... Ама като е кофти матрияла какво да правиш ???