Last news in Fakti

14 Септември, 2016 13:27 1 237 0

Ръст от 40% при лукс имотите в Кения

  • кения-
  • жилища-
  • лукс

Богатите граждани на Кения предпочитат да съхраняват богатството си в покупката на луксозни имоти в родината, отколкото в банков депозит или зад граница. Именно тази тенденция спомага за стабилен ръст на цените на елитните апартаменти и къщи в екзотичната страна.

За последните пет години този тип имоти са поскъпнали с 40%, сочат данните на консултантската компания Knight Frank. Търсенето надвишава предлагането, което допълнително тласка цените нагоре. „Тази тенденция ще продължи и няма основание да мислим за поевтиняване на имотите”, коментират местни анализатори.

Трябва да се отбележи обаче, че по-заможните кенийци са готови да купуват само качествени и във високия ценови клас имоти в престижните квартали на Найроби. Там средната цена на апартаментите е 705 000 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА