3 222 0

Да живееш 54 години в пещера

Милена Богданова

81-годишният Лян Цзъфу и 77-годишната му съпруга Ли Сун още след сватбата си преди 54 години избират странно място, на което да прекарат съвместния си живот – пещера. Причината е била недостигът на средства за собствено жилище. Днес обаче не искат да се местят от нея.

Пещерата се намира в югозападната част на Китай, близо до град Нанчун. Лян я открива малко след сватбата му с Ли и й предлага да се заселят в нея. Първоначално са делили пещерата с още три семейства, които обаче отдавна са напуснали екзотичното място.

С течение на времето те обособяват три спални в пещерата, кухня и дневна. Също така там има и краварник. Семейството си е прокарало ток в пещерата, а в съседство от нея са си направили малка градина, в която садят плодове и зеленчуци.

Местните власти отдавна правят опити да преместят възрастната двойка на друго, - по-цивилизовано място, но те отказват с довода, че сегашният им дом е много комфортен и са привикнали към него. За 54 години те са отгледали в пещерата 4 деца, които вече са създали собствени семейства.Напиши коментар:


Публикувай