Last news in Fakti

19 Септември, 2016 17:17 1 305 0

Отстраниха главния архитект на Пловдив

  • тютюневи складове-
  • пловдив-
  • главен архитект-
  • отстраняване
Отстраниха главния архитект на Пловдив - 1
Снимка: БТА

Пловдивският окръжен съд отстрани от длъжност главният архитект на Пловдив, който е обвинен в извършване на престъпление по чл. 277а, ал. 4 във връзка с чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс. Ако Румен Русев бъде признат за виновен, че е наредил осъществяване на противозаконна дейност в защитена територия за опазване на културно наследство, законът предвижда лишаване от свобода до 5 години и глоба от 2000 до 10 000 лв.

Съдът намира връзка между заеманата от него длъжност и осъществяване на престъплението, което е извършено при изпълнение на преките му служебни задължения. Магистратите решиха, че от преценката на доказателствата може да се направи извод, че са налице обективни данни, че ако обвиняемият продължи да изпълнява служебните си задължения на главен архитект в рамките на предприетото спрямо него наказателно преследване, може да окаже пряко и косвено въздействие върху свидетели, намиращи се в служебна зависимост от него, както и да създаде пречки при установяване и събиране на нужните писмени доказателства, които според нормативната уредба се съхраняват от Общинската администрация.

Кметът на Пловдив Иван Тотев отказва коментар по темата, докато не излезе окончателното решение на Апелативния съд. Според него, при необходимост няма пречки да бъде назначен нов главен архитект, докато тече избор на нов такъв

Предстоят разпити на подчинени на Русев, съобщава „Монитор”. Събраните до момента доказателства по случая с изгорелите Тютюневи складове възлизат на 33 тома.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА