20 Септември, 2016 06:16 1 788 1

Поскъпването в Канада продължава

  • канада-
  • жилища-
  • цени

С 1.5% са поскъпнали цените на жилищата през август в страната на кленовия лист на месечна база. Това е най-големият ръст от 1999 г. насам, сочат данните на Националната банка на Канада и компанията Teranet.

Най-много са се увеличили цените в Торонто – 2.8%. Следват Виктория и Хамилтън, съответно 2.2% и 2%. Отава и Халифакт също се причисляват към групата на градовете, в които се отчита ръст в цените. Монреал и Квебек са двата най-известни града, в които се има поевтиняване в жилищния сегмент.

Разглеждайки пазара на годишна база, то средно със 11.4% са се увеличили цените на апартаментите в Канада, което е най-високия процент от юли 2010 г. Средната цена е 613 190 USD. Най-много за последните 12 месеца ръст има във Ванкувър – 25.8%, а в Торонто жилищата са прибавили 14.6%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кибик

    0 0 Отговор
    Отивам да си купя жилище в ХалифакТ