25 Септември, 2016 10:37 9 815 8

Имотният балон и цените у нас

  • imot.bg-
  • цени-
  • жилища-
  • балон
Имотният балон и цените у нас - 1
Снимка: М. Богданова ©

В 30 от 46 държави, през второто тримесечие на тази година се отчита ръст в цените на имотите. Подобна ситуация се наблюдава и у нас. Несъмнено подема в имотния сектор оказва благоприятно влияние върху инвеститорите. Един от примерите от изминалата седмица е обявяването на проекта за строителство на град в морето. Причината е дефицитът на земя в Монако – едно от най-скъпите места в света. В пък беше пуснато в експлоатация летище с футуристична форма – под формата на птица.

Летище за над 2 млрд. USD

В Ашхабад (Туркменистан) беше открито новото международно летище на страната. Строителството е било поверено на турската компания Polimeks. Дължината на пистата е 3800 метра.

Още по темата

Имотният балон расте бързо

От разгледаните 46 държави, в 30 се отчита ръст на цените на недвижимите имоти през второто тримесечие на настоящата година. Шест от десетте държави с най-бърз темп на ръст на цените се намират в Европа, сочат данните на консултантската компания Global Property Guide.

Още по темата

Цените на имотите в жилищните комплекси на София

От началото на годината поскъпването на апартаментите в столичните комплекси е около 6%-7%, сочат данните на най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg.

Още по темата

Единствената защита при сделка с имот

Наскоро от Нотариалната камара предложиха предварителните договори да се вписват в специален регистър. Според брокери, това е единствената защита както за това, че продавачът ще си получи парите, така и, че купувачът ще си получи имота.

Още по темата

Държава се разширява в морето

Княжество Монако ще разшири територията си в Средиземно море. Проектът за създаване на град във водата вече е в ход, а стойността му е 842 млн. EUR. На територията на новия град ще бъдат изградени 60 000 кв.м. жилищна площ, както и офиси, парк, вътрешно пристанище и правоъгълна крайбрежна улица.

Още по темата


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостът

    5 0 Отговор
    Пиши колкото щеш. Но поръчителите на тези статии трябва да знаят, че цените се определят от пазара, а не от журналистите. Няма нищо лошо инвеститорите да си помечтаят за високи цени, но когато се събудят ще разберат, че няма кой да им ги даде. Тогава ще трябва да слязат на земята и да усетят "приятното чувство" на олекване с някой друг милион.
  • 2 nkavrakov

    3 0 Отговор
    Оттегляйте се от пазара ,цените са ненормално високи в момента .
    Продължавате ли да купувате ще ги надуват още и още.
    При такава ненормална обстановка дори и да теглите кредит банката ще ви удължи годините на изплащане и по този начин ставате роб за още по дълго.
    При оттегляне от пазара и спиране на огледите за около година ще ги дръпнат няма къде да ходят.
    Не купувайте на тези цени.
    Лихвите са ненормално ниски но това не е нормална обстановка защото целта им е да стимулират бизнеса а реално сега с тези ниски лихви се стимулира надуването на имотен балон .
  • 3 НЕразбирач

    3 0 Отговор
    Ще продължа да повтарям: 1.циганизираща се държава; 2.трето място в света за 2015г. по смъртност (обезлюдяваща държава); 3.застаряващо население (определено "затриваща се" държава); 4.държава, подлежаща на заливане от мигранти и "водни" бежанци в следващите години; 5.държава с клоняща към 0 реална икономика (извадете всичко, свързано с еврофондовете, които свършват 2020 и ще осъзнаете); 6.държава с постоянно напускащ я ценен "мат'рял; 7.държава с продажни и безотговорни към народа политици - всичките!); 8. държава с преобладаващо изпростяващо и дегенериращо във всеки аспект младо поколение и ширеща се престъпност и липса на контрол за каквото и да е!
    АМИ КУПУВАЙТЕ - КУПУВАЙТЕ на поне четирикратно завишени цени! ПОНЕ!
  • 4 бббббб

    2 0 Отговор
    Най-вероятно брокерите са в картел с банките,за да надуват цените на имотите.Брокера взима по-голям процент,а банката отпуска по-голям кредит.Духа го купувача!

    Коментиран от #5

  • 5 gost

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "бббббб":

    Глупости говориш. Т'ва да не ти е петролния бизнес.

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "gost":

    Не е сигурно дали са глупости. Почти всички агенции ти предлагат ''съдействие'' за ипотечен кредит ;) Как става тази работа?
  • 7 Академията на нЕуките

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: 1.циганизираща се държава; 2.трето място в света за 2015г. по смъртност (обезлюдяваща държава); 3.застаряващо население (определено "затриваща се" държава); 4.държава, подлежаща на заливане от мигранти и "водни" бежанци в следващите години; 5.държава с клоняща към 0 реална икономика (извадете всичко, свързано с еврофондовете, които свършват 2020 и ще осъзнаете); 6.държава с постоянно напускащ я ценен "мат'рял; 7.държава с продажни и безотговорни към народа политици - всичките!); 8. държава с преобладаващо изпростяващо и дегенериращо във всеки аспект младо поколение и ширеща се престъпност и липса на контрол за каквото и да е!Няма какво повече да се добави , просто последния да угаси ламБата !

    Коментиран от #8

  • 8 Трифонов

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Академията на нЕуките":

    М-м-м-м... да-а-а-а... Едниственото, което мога да допълня е, че положението е много подобно в цяла Европа. Наблюдаваме последните десетилетия от живота на цяла една цивилизация... Чак не мога да повярвам, че бяха необходими цели три десетилетия, за да започнем да осъзнаваме абсолютната погрешност на цивилизационния избор, който направихме през 1989г. Жалко. Но пък, от друга страна, това няма да е нито първата, нито последната Велика цивилизация, която ще изчезне почти безследно. Имало и други преди нас също толкова значими... че и по-значими дори. Вероятно просто трябва да приемаме нещата по-мъдро - не като край, а като начало, като една нова надежда...