Last news in Fakti

28 Септември, 2016 06:16 2 432 1

Чужденците възстановяват имотния пазар на Кипър

  • кипър-
  • инвестиции-
  • чужденци

Липсата на висока покупателна способност и ниската достъпност до ипотечни кредити са двете основни пречки за повишено търсене на жилища от страна на кипърци. За сметка на това чужденците с удоволствие инвестират в имоти там. „Именно този тип клиенти ще спомогнат за възстановяването на кипърския имотен пазар. Важно е да се отбележи, че за момента дори състоятелните граждани на островната страна се въздържат от инвестиция в недвижимости, тъй като споменът от кризата е все още много ярък”, коментират брокери.

Към момента цените на жилищата в Кипър се стабилизират, на места се очаква ръст, а и настъпиха законови облекчения за придобиването на имоти от чужденци, което кара последните да се насочат към страната. Най-голям интерес има от страна на руснаци, китайци и араби. Предпочитаните райони са Лимасол и Пафос за руско говорящите, а за арабите – Ларнака. Гражданите на Китай се насочват към Пафос.

С 50% са се увеличили сделките с имоти през август тази година в сравнение със същия месец на миналата, сочат данните на Националния статистически институт на страната. С 30% повече покупко-продажби са се реализирали през първите осем месеца на тази година в сравнение със същия период на 2015-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И ко праиме

    0 0 Отговор
    Там жените не се пускат лесно като българките, мъжете са тъпи пръчове, и ко праиш ? то само с имот и ядене не се живее, освен ако си престъпник или олигарх и се криеш