2 290 1

Имоти на АДИС продадени незаконно

Имоти на АДИС продадени незаконно
Милена Богданова

Преди Агенцията за дипломатически имоти в страната (АДИС) да бъде извадена от забранителния списък за приватизация през 2012 г. са извършени шест сделки с имоти. Информацията дойде от министъра на външните работи Даниел Митов в отговор на въпрос от депутати от Реформаторския блок. Сделките са били реализирани в периода 2008-2011 г.

През 2008 г. са продадени две резиденции на столичната улица „Йозеф Валдхард” на цени 3.6 млн. лв. и 6.25 млн. лв. Същата година е сключена сделка и за продажбата на 13 подземни паркоместа в жилищен комплекс срещу над 1.6 млн. лв. На следващата година е заменена двуетажна сграда с гараж и двор в центъра на София срещу 4 апартамента и 12 гаража на ул. „Оборище”. На същата улица през 2011 г. е продаден гараж за 19 700 лв., както и апартамент от 140 кв.м. на бул. „Евлоги Георгиев” за 274 500 лв.

Депутатският въпрос е в резултат на продаден дипломатически клуб на трима младежи с фирма в Стара Загора. От Реформаторския блок поискаха сделката с дипломатическия клуб да бъде развалена с мотив, че имотът е актив на дружество, забранено за приватизация. Според ресорната агенция обаче няма проблем дружествата, включени в списъка към Закона за приватизацията и следприватизационния контрол, да продават свои активи.

След като АДИС беше извадена от забранителния списък за приватизация през 2012 г. той беше отново върнат в него през 2015 г.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Бесен
    Отговор
    1 21:07  30.09.16
    Галина Грудова- бивша пернишка мутреса и любовница на Райко Кръвта, и настояща метреса на Дидие Щосел- шеф на нова телевизия, от когото има две деца инвитро седи ЗАД продажбата на тези имоти!!!! По настоящем е партньор в компания за тузарски имоти, но именно по времето, когато работи в АДИС се сключват тези съмнителни сделки и именно от нея!!!!! Галина Грудова я знам още от Перник- още през 2003 в зората на пластичната хиругия легна под ножа, като именно Райко Кръта й плати силиконовите цици и уста и и купи Мерцедес! Сега е вдигнала мизата, защото Щосел и купи Мазерати, но всичките пари на Грудова идват от това, че е екс мутреса и сключва съмнителни сделки от името на АДИС, като ощетява държавата!

Напиши коментар:


Публикувай