3 Октомври, 2016 13:37 3 154 0

Супер секретен бункер отворен за посетители (СНИМКИ)

  • китай-
  • бункер-
  • туристическа атракция

Супер секретният китайски бункер China’s 816 е разположен в провинция Чонгкуинг. Едно от нещата, с които се отличава от другите ядрени скривалища, е че на територията му е изградена най-голямата изкуствена пещера в света. Всеки, който иска, вече може да я види, тъй като съоръжението е превърнато в туристическа атракция, след едногодишен ремонт.

China’s 816 разполага с 20 километра пътища и тунели, които свързан 18 изкуствени пещери.

Близо 60 000 души са участвали в строителството на ядрения бункер, чиято първа копка е поставена през 1966 г., когато руско-китайските отношения се влошат. Работата по изграждането на бункера продължава до 1984 г., когато проектът е спрян. За пръв път подземният бункер е отворен за посетители през 2010 г.

Една от интересните атракции за туристи е специално построената лаборатория, в която е трябвало да се произвежда плутоний 239. Там обаче никога не е имало ядрен материал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА