Last news in Fakti

4 Октомври, 2016 11:47 2 906 0

Строителна активност в Тайланд

  • банкок-
  • строителство-
  • пазар-
  • инвестиции

Независимо от икономическата нестабилност в Тайланд, строителни предприемачи планират да започнат реализирането на няколко големи проекта в Банкок до края на 2016 г.

През първите шест месеца на текущата година независимо от икономически сложното положение, в което се намира страната и нарастващия дълг на домакинство, тайландският пазар на недвижими имоти отчете ръст, сочат данните на консултантската компания Knight Frank.

Към момента строителните предприемачи се надяват основно на клиенти сред мигрантите. Причината е, че или сами си търсят жилище за покупка, като по този начин подгряват пазара, или ако нямат достатъчно средства се ограничават до наем на апартамент. Част от тях купуват имоти с цел отдаване под наем, което също оказва положително влияние на пазара в частта "Продажби".

Повишава се и търсенето от страна на местното население. Затова строителите днес са концентрирани върху изграждането на жилищни сгради в средния ценови сегмент, чийто купувачи получат средно 1300-2600 USD месечна заплата. Тайландците с по-ниско месечно възнаграждение често се сблъскват с отказ от банките при желание да получат ипотечен заем за покупка на собствен дом.

Голяма част от предлаганите нови имоти, са разположени в покрайнините на града - общо около 75% от цялото предлагане. Доколкото в центъра на Банкок застрояването е много високо, цената на парцелите там е доста по-висока, отколкото в карйните квартали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА