6 Октомври, 2016 18:43 3 624 2

Повече предложения, по-малко купувачи в Манхатън

  • манхатън-
  • ню йорк-
  • жилища-
  • цени

В най-престижния квартал на Ню Йорк – Манхатън, се наблюдава ръст в предлагането на имоти. По-големият избор обаче не привлича повече купувачи. Напротив – техният брой през последните месеци намалява. За третото тримесечие на 2016 г. интересът е спаднал с почти 20% в сравнение със същия период на 2015 г. Към края на септември на пазара са били обявени за продажба 5290 жилища, което е с 53% повече в сравнение със септември 2013 г.

Основната причина за свръхпредлагането, което се наблюдава, е че повечето от покупките преди години са правени с цел инвестиция. През последните 3-4 години се наблюдаваше ръст в цените на имотите и спадът, който се отчита през тази година ги кара да продадат имотите си, за да спечелят повече от направената преди време инвестиция.

Дефицит в предлагането се наблюдава единствено в имоти на стойност до 1 млн. USD. Причината е, че традиционно към Манхатън интерес проявяват по-богатите клиенти, за които сумата 1 млн. USD е оптимална за инвестиция в недвижимост.

Виждайки, че цените спадат, клиентите не бързат да купуват, а предпочитат да заемат изчаквателна позиция. Също така, когато има повече предлагане, има и по-голям избор, както и възможност за намаляване на офертната стойност.

През третото тримесечие на тази година средната цена на предлаганите в Манхатън жилища е 950 000 USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nkavrakov

    0 0 Отговор
    Същото положение в момента е и в София.
    Купувайте купувайте за иннвестиция е всеки съвет на брокерите.
    И се помпат цените.
    Моя съвет е спрете да купувате.
  • 2 Гостът

    0 0 Отговор
    За бога братя продавайте!!!!!!!!