3 224 2

Повече предложения, по-малко купувачи в Манхатън

Милена Богданова

В най-престижния квартал на Ню Йорк – Манхатън, се наблюдава ръст в предлагането на имоти. По-големият избор обаче не привлича повече купувачи. Напротив – техният брой през последните месеци намалява. За третото тримесечие на 2016 г. интересът е спаднал с почти 20% в сравнение със същия период на 2015 г. Към края на септември на пазара са били обявени за продажба 5290 жилища, което е с 53% повече в сравнение със септември 2013 г.

Основната причина за свръхпредлагането, което се наблюдава, е че повечето от покупките преди години са правени с цел инвестиция. През последните 3-4 години се наблюдаваше ръст в цените на имотите и спадът, който се отчита през тази година ги кара да продадат имотите си, за да спечелят повече от направената преди време инвестиция.

Дефицит в предлагането се наблюдава единствено в имоти на стойност до 1 млн. USD. Причината е, че традиционно към Манхатън интерес проявяват по-богатите клиенти, за които сумата 1 млн. USD е оптимална за инвестиция в недвижимост.

Виждайки, че цените спадат, клиентите не бързат да купуват, а предпочитат да заемат изчаквателна позиция. Също така, когато има повече предлагане, има и по-голям избор, както и възможност за намаляване на офертната стойност.

През третото тримесечие на тази година средната цена на предлаганите в Манхатън жилища е 950 000 USD.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • nkavrakov
  Отговор
  1 19:04  06.10.16
  Същото положение в момента е и в София. Купувайте купувайте за иннвестиция е всеки съвет на брокерите. И се помпат цените. Моя съвет е спрете да купувате.
 • Гостът
  Отговор
  2 11:56  07.10.16
  За бога братя продавайте!!!!!!!!

Напиши коментар:


Публикувай