7 526 3

Строят града на Аладин в Дубай

Милена Богданова

В Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще бъде построен град по мотивите на приказката за Аладин и Синбад мореплавателя. Градчето ще се състои от няколко сгради и ще бъде разположено в Дубай, в района на залива Dubai Creek.

В момента архитекти работят усилено по това как ще изглеждат сградите и в рамките на една година проектите трябва да бъдат окончателно готови.

Градът на Аладин ще се състои от търговски и хотелски сгради, които помежду си ще бъдат съединени с топли връзки, наподобяващи дракони и змейове. Общата застроена площ на комплекса ще е 110 000 кв.м.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай Ганьо
  Отговор
  1 18:46  10.10.16
  Абсолютно пилеене на ресурс, за место което не става за нормален живот, през деня е 50 градуса на сянка и единствения момент в който можеш да се покажеш на вън е вечерта.

  Коментиран от #3

 • НЕразбирач
  Отговор
  2 18:35  13.10.16
  Изобщо не ме вълнува Аладин, нито пък Синбад - аз гледах "Ну погоди" - просто ОАЕ обичат да се изхвърлят "на пясъка", също и някои архитекти... АБСОЛЮТНА ПРОСТОТИЯ!
 • ДаБе
  Отговор
  3 23:50  13.10.16

  До коментар #1 от "Бай Ганьо":

  Това кога е ??? А зимата като е -30 в Скандинавието и ноща като е дълга ти какво правиш . Дайте да не си говорим глупости отиди декември и ми покажи снимка от термометъра.

Напиши коментар:


Публикувай