Last news in Fakti

10 Октомври, 2016 15:55 7 870 3

Строят града на Аладин в Дубай

  • аладин-
  • дубай-
  • проект

В Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще бъде построен град по мотивите на приказката за Аладин и Синбад мореплавателя. Градчето ще се състои от няколко сгради и ще бъде разположено в Дубай, в района на залива Dubai Creek.

В момента архитекти работят усилено по това как ще изглеждат сградите и в рамките на една година проектите трябва да бъдат окончателно готови.

Градът на Аладин ще се състои от търговски и хотелски сгради, които помежду си ще бъдат съединени с топли връзки, наподобяващи дракони и змейове. Общата застроена площ на комплекса ще е 110 000 кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ганьо

    0 0 Отговор
    Абсолютно пилеене на ресурс, за место което не става за нормален живот, през деня е 50 градуса на сянка и единствения момент в който можеш да се покажеш на вън е вечерта.

    Коментиран от #3

  • 2 НЕразбирач

    0 0 Отговор
    Изобщо не ме вълнува Аладин, нито пък Синбад - аз гледах "Ну погоди" - просто ОАЕ обичат да се изхвърлят "на пясъка", също и някои архитекти...
    АБСОЛЮТНА ПРОСТОТИЯ!
  • 3 ДаБе

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Ганьо":

    Това кога е ???
    А зимата като е -30 в Скандинавието и ноща като е дълга ти какво правиш .
    Дайте да не си говорим глупости отиди декември и ми покажи снимка от термометъра.