11 Октомври, 2016 17:17 2 940 2

Британците бягат в по-малките градове

  • великобритания-
  • лондон-
  • град-
  • цени

Високите цени на жилищата в Лондон, както и по-достъпните цени на имотите в по-малките градове и непрекъснатият процес на поевтиняване на самолетните билети правят малките британски градове по-привлекателни за живеене.

Само допреди няколко години идеята да се работи пет дни в седмицата в Лондон и да се живее в хотел, а през уикенда човек да се връща в собственото си жилище в друг град, изглеждаше налудничава. Подобен начин на живот предопределя не само губене на време в път, но и разходи за билети, както и хотел за четири нощи, посочва в свои материал Property Wire.

Днес цените на имотите в Лондон, съответно и изплащането на ипотечен заем, са толкова високи, че излиза по-евтино да се купи жилище в град с бърз авиодостъп от Лондон, дори като се отчетат всички допълнителни разходи.

Най-много може да се спести, ако се купи апартамент в Глазгоу. Отчитайки средна цена на жилище от 172 000 EUR, то само от ипотечния заем може да се спестят 23 600 EUR. При това разходите за самолетни билети и живот в хотел през седмицата ще са под 10 500 EUR.

В Белфаст стойностите са малко по-ниски. Избралите този град за живеене, ще спестят от жилищен заем 12 800 EUR в рамките на една година. Минусът е, че полетът до Лондон трае час и половина. По-близко (на час път със самолет) са Манчестър и Лийдс, където икономията от покупка на жилище с ипотечен заем е съответно 9500 EUR и 8500 EUR.

Полетите от Нюкасъл и Единбург са 85 минути, а годишната икономия е около 7800 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Големи глупости са написани тука

    Коментиран от #2

  • 2 не съвсем

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    защото са пропуснали са София...имам няколко добри познати които пътуват почти всяка седмица СФ-Лондон по описаната схема...