2 214 1

Строителни аномалии (ВИДЕО)

Строителни аномалии (ВИДЕО)
Милена Богданова

Няма и година, откакто голяма част от пространството пред ДНК беше ремонтирано. Дадени бяха 6.6 млн. лв. – средства от държавния бюджет и по европейски програми. Столична община имаше забележки по част от ремонтите дейности и последва ремонт на вече ремонтираните площи. В същото време пространството пред централния вход на НДК остана в стария си вид. Дефакто се работи на парче, а един от очебийните начини да се види резултатът от тази кърпежка работа е ... един дъжд като днешния, който се изля над София.

Читател на Факти.бг ни изпрати клипове, в които ясно се виждат две неща. Първото са огромните локви между централния вход на НДК, който предстои да бъде ремонтиран за над 16 млн. лв. и реновираните вече фонтани. Вторият момент е подходът от НДК към ул. „Фритьоф Нансен”, откъдето буквално се стича река, вливаща се в пътното платно и продължаваща посока Моста на влюбените.

Надежда да видим една от емблемите на София в целия й блясък, както и пространството около нея, има. Поводът обаче няма да е, защото столицата трябва да стане по-привлекателна и да се котира по-добре на туристическата карта, а заради първото българско  председателство на Европейския съюз през втората половина на 2018 г. Дотогава ситуацията ще е такава:

 Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • НЕразбирач
    Отговор
    1 22:21  12.10.16
    В България нито Общините, нито други възложители, да не говорим за "пишман изпълнители" (включително на магистрали....оф, че се сетих и за "пишман" министърката) не са чували ИЛИ ПО-СКОРО НЕ ИСКАТ и да чуват за вертикална планировка и изпълнение на проекта според нея....То па тези дето одобряват проектите, колко ли им е "пипето" - тоест това, че даден проект у нас е одобрен, дален не означава, че е читав! Всичко е (говоря предимно по тази част, но не само) за парлама! А че има едни, дето се зоват "геодезисти" - ми че те за какво са им на изпълнителите - само излични разходи! Що ?! Като може да си го направят "едно към кесим" - и ето - ще тегак рекичките по плочника...Апък що ли да правят отвеждаща дъждовните води система за тоя кирлив площадец?! Няма смисъл и за Общината - то това...иска поддръжка...нищо, че ще е по-добре за гражданите! Те па къде са ръгнали по площата в тоя дъжда! Само лятос!

Напиши коментар:


Публикувай