14 Октомври, 2016 12:48 2 944 1

До 3 млрд. EUR ще достигнат инвестициите в Чехия

  • чехия-
  • инвестиции-
  • прогнози

С 3% трябва да се повишат инвестициите в недвижими имоти в Чехия през тази година в сравнение с 2015 г. като по този начин ще достигнат исторически връх, прогнозират анализатори. Общо за 2016 г. вложенията ще бъдат на стойност 3 млрд. EUR, прогнозират анализатори на консултантската компания CBRE. Близо 1.46 млрд. EUR са инвестирани в сектора през първите девет месеца на 2016-а, което е с 30% по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Този факт обаче не смущава специалистите на CBRE, тъй като те са сигурни, че през четвъртото тримесечие вложенията в сектора общо ще надвишат общо тези от предходните три тримесечия.

В периода юли-септември 88% от всички инвестиции в недвижими имоти са били реализирани в Прага. Най-голям принос за това имат две сделки – продажбите на City Tower и Galerie Harfa заедно с Harfa Office Park. Общата сума на транзакциите е над 100 млн. EUR.

Най-голяма активност в периода юли-септември са проявили чешките предприемачи. Техният дял в инвестициите в недвижими имоти за третото тримесечие е 75%. Най-голям интерес е имало към офисните и търговски площи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.