14 Октомври, 2016 15:21 17 240 8

Британците се плашат от собствен дом

  • великобритания-
  • наем-
  • покупка

С 2.3% са се повишили през август на годишна база наемните нива на частните жилища във Великобритания. Спрямо юли се отчита незначително понижение от 0.1%. Това, което се забелязва на пазара на наеми на Острова, е, че темпът на повишаване на рентата се засилва в сравнение с предходните няколко години. Една от причините е повишаване на данъка върху наема, който трябва да плащат собствениците.

Наемът, а не покупката са по-популярни сред британците. Това се дължи не само на високите цени на жилищата, но и, че голяма част от младото поколение не желае да се привързва към определено място.

Проведено наскоро изследване показва, че именно поради непрекъснато поскъпващите цени на жилищата 5.5 милиона британци не си представят някога да успеят да си купят собствен дом. Не само стойността на имота, но и целия процес по придобиването му плаши жителите на Великобритания и най-вече тези, които за пръв път ще купуват жилище.

Страхът от допълнителни разходи и необходимостта да имат контакт с адвокат, брокери на недвижими имоти и банкови служители се явява мощен сдържащ фактор и като резултат близо 30% от гражданите на Великобритания, не разполагащи със собствен имот, са категорични, че никога няма да притежават такъв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 МериДжеин

    0 0 Отговор
    То тая уплаха си има медицинска диагноза.Ама да доидат тук и ще се излекуват бързо.
  • 4 Carfen

    0 0 Отговор
    Ами тогава да им изпратим от нашите банкери с нашите лихвени условия и за да изпитат пълно щастие, ще им пратим и наши брокери на недвижими имоти.

    Коментиран от #7

  • 5 mediator37

    0 0 Отговор
    Къде ли брокери и банкери не са символ на алчност и мошеничество?
  • 6 АЗ С ДЪЛГОТО ИМЕ

    0 0 Отговор
    НЕКА ИМ
  • 7 DGI

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Carfen":

    Работя с такива "брокери", мога с часове да ти разказвам какви изроди са английските - повечето даже не са и англичани ами гнусни пакистанци и индиици, нашите бг брокери са китка в сравнение с тия бесни кучета.
  • 8 varna

    0 0 Отговор
    каквото и да правиш на финала пак трябва да купиш имот, защото като се пенсионираш парите няма да ти стигат дори за наема.