20 Октомври, 2016 15:27 1 302 0

По-малко се строи в САЩ

  • сащ-
  • строителство-
  • жилища-
  • къщи

С 9% по-малко са построените жилища през септември тази година в сравнение със същия месец на миналата, сочат данните на Министерство на търговията на САЩ. Това е най-силното забавяне в сектора за последните 18 месеца. Изграждането на жилища е намаляло с 38%, докато това на къщи бележи ръст от 8.1%.

Независимо, че за втори пореден месец се отчита спад в строителството, то остава един от най-силните сектори на щатската икономика през тази година. Предприемачите се опитват да догонят непрекъснато нарастващото търсене, което се дължи на все по-ниската безработица и евтините ипотечни заеми.

Възстановяването на строителния сектор предстои е мнението на специалисти, което се подкрепя от издадените повече строителни разрешителни. За септември те са се увеличили със 6.3% на годишна база.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА