25 Октомври, 2016 10:53 2 478 1

Принцът на Монако купи къщата на майка си (ВИДЕО)

  • монако-
  • кели-
  • къща-
  • филаделфия

Имението, в което се е родила майката на принцът на Монако – Грейс Кели, отново е в семейството, след като Алберт II го купи. Къщата е разположена на 3901 Henry Avenue във Филаделфия. Построена е в периода 1920-1930 г. от бащата на бъдещата княгиня на Монако. Разгънатата застроена площ на имота е 370 кв.м. и се състои от шест спални и четири бани. На една от вратите са запазени отметките как е растяла малката Грейс. Къщата е известна и с това, че именно в нея Кели получава предложението за брак от Рение III.

Историческият имот е обявен за продажба през юни 2016 г. Първоначално исканата сума е била 1 млн. USD, след което цената е намалена до 750 000 USD. Принцът на Монако плаща 754 000 USD. Плановете му са да превърне част от имота в музей, а останалата в офис, в който да разположи неговата фондация за опазване на околната среда.

По думите на Алберт II този дом има особено значение за неговото семейство. Той често го е посещавал в детството си и се радва, че е успял да спаси сградата от разрушаване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Аз пък купих къща на баба си.