7 Юни, 2017 19:03 2 058 1

Лукс имотите в Лондон поевтиняват

  • лондон-
  • луксозни имоти-
  • цени-
  • прогноза

Темпът на поскъпване на луксозните имоти в Лондон се забавя и процесът ще продължи през цялата година. Причините са няколко. На първо място все по-голямата разлика между търсене и предлагане. Другите два фактора са свързани с по-високата инфлация и не на последно място икономическата неопределеност, предизвикана от Brexit.

Последните анализи показват, че цените на луксозните апартаменти и къщи в британската столица, ще се понижат с 0.7%. Стойностите обаче ще се повишат с около 1% през 2018 г. В отчета на компанията Cluttons се посочва, че докато текат преговорите за Brexit цените на имотите ще повишат стойностите си с около 2-3% за периода 2019-2021 г. Общият процент на поскъпване трябва да достигне 8.6% от този момент до края на 2021 г. Този ръст на цените е значително по-малко в сравнение с регистрирания почти 30% ръст за последните 5 години.

Между отделните райони ще продължат да се наблюдават различния по отношение темпът на поскъпване на имотите. На много места цените ще останат без промяна през текущата година – Уестминстър, Риджъртс парк и южните райони. Ръст от 2.1% ще се регистрира в южната част на Кенсингтън, Найтсбридж – 1.3% и Челси –и 1%

В някои райони на Лондон цените ще се понижат. Сред тях са Мерилбон (-2.3%), Нотинг Хил (-1.9%), Кенсингтън (-1.6%) и Хайд Парк (-1.3%).

В доклада на Cluttons се уточнява, че не се очаква ценови бум на лондонския имотен пазар, тъй като повечето предлагани обекти се намират на наемния пазар, а на много места се очаква спад в наемите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ироничен

    2 1 Отговор
    Ще....
    Ще....
    Ще....
    Ще видим.