1 711 1

Лукс имотите в Лондон поевтиняват

Милена Богданова

Темпът на поскъпване на луксозните имоти в Лондон се забавя и процесът ще продължи през цялата година. Причините са няколко. На първо място все по-голямата разлика между търсене и предлагане. Другите два фактора са свързани с по-високата инфлация и не на последно място икономическата неопределеност, предизвикана от Brexit.

Последните анализи показват, че цените на луксозните апартаменти и къщи в британската столица, ще се понижат с 0.7%. Стойностите обаче ще се повишат с около 1% през 2018 г. В отчета на компанията Cluttons се посочва, че докато текат преговорите за Brexit цените на имотите ще повишат стойностите си с около 2-3% за периода 2019-2021 г. Общият процент на поскъпване трябва да достигне 8.6% от този момент до края на 2021 г. Този ръст на цените е значително по-малко в сравнение с регистрирания почти 30% ръст за последните 5 години.

Между отделните райони ще продължат да се наблюдават различния по отношение темпът на поскъпване на имотите. На много места цените ще останат без промяна през текущата година – Уестминстър, Риджъртс парк и южните райони. Ръст от 2.1% ще се регистрира в южната част на Кенсингтън, Найтсбридж – 1.3% и Челси –и 1%

В някои райони на Лондон цените ще се понижат. Сред тях са Мерилбон (-2.3%), Нотинг Хил (-1.9%), Кенсингтън (-1.6%) и Хайд Парк (-1.3%).

В доклада на Cluttons се уточнява, че не се очаква ценови бум на лондонския имотен пазар, тъй като повечето предлагани обекти се намират на наемния пазар, а на много места се очаква спад в наемите.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Ироничен
    Отговор
    1 19:10  07.06.17
    Ще.... Ще.... Ще.... Ще видим.

Напиши коментар:


Публикувай