31 Октомври, 2016 06:21 1 825 0

Умерено поскъпване на имотите в Индонезия

  • индонезия-
  • жилища-
  • цени

Високият процент инфлация в Индонезия подтиква богаташите да влагат спестеното в недвижими имоти. Батам и Бандар са двата града с най-висок ръст при цените на недвижимите имоти през второто тримесечие на текущата година в сравнение със същия период на 2015-а. Увеличението е съответно 6.9% и 4.79%, сочат данните от проучване на консултантската компания Global Property Guide.

В района Джабодебек-Бантен, в който се намира и столицата Джакарта, поскъпването е в рамките на 2.47%. Средната цена на квадратен метър жилищна площ в Джакарта е 3650 EUR. В южните райони стойността пада до 2750 EUR/кв.м, а в непрестижните квартали имот може да се купи и срещу 1770 EUR/кв.м.

През тази година в Джакарта се очаква да бъде завършено строителството на 26 586 жилища. За следващата е планираното изграждането на 24 447 жилищни единици, а за 2018-а – 24 053.

През последните месеци продажбите на жилища рядко намаляха. Така например, през първото тримесечие на тази година ръстът в броя сключени сделки е бил едва 1.51%, докато за същия период на 2015 г. той е възлизал на 26.62%.

Чуждестранните инвеститори не са много, като се има предвид, че само тези, които са получили гражданство имат право да придобиват имот в Индонезия. Освен това, законът изисква от тях непрекъснато да живеят в страната. Властите, обаче смятат още до края на 2016 г. да либерализират пазара на недвижими имоти за чужденци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА