2 037 1

Повече сгради ще могат да се санират

Повече сгради ще могат да се санират
Милена Богданова

На днешното си заседание правителството прие изменения на Закона за енергийна ефективност. За саниране вече ще могат да кандидатстват и сгради в експлоатация, включително и жилищни, с разгърната застроена площ над 250 кв.м.

Регламентирано е прилагането на изисквания за енергийна ефективност и енергийни спестявания при възлагане на обществени поръчки за доставка на продукти, свързани с потребление на енергия, както и при закупуването или наемането на сгради от публични възложители от централната администрация.

Със законопроекта се правят и промени по отношение издаването на „сертификат за енергийни характеристики на нова сграда“ – термин, който заменя досегашния „сертификат за проектни характеристики“ на сградите. Законът регламентира и по-кратки срокове за извършване на периодични проверки за енергийна ефективност.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Да де
    Отговор
    1 13:20  02.11.16
    Ами те и на 2 кв. метра ще разрешат, защото ТАМ Е ГОЛЯМАТА ДАЛАВЕРА, заедно с магистралите. Не случайно от бюджета се отделят МИЛИАРДИ за саниране. И защо? Защото правителството е загрижено за народа ли? Смях, голям смях. То затова има пари само за магистрали и за саниране, а за БАН няма - трябвало сами да си изкарат. Сякаш науката е някаква кебапчийница. Хайде вече да се омитат от властта гробарите, защото разкатаха фамилията на тази държава!

Напиши коментар:


Публикувай