2 022 1

Повече сгради ще могат да се санират

Милена Богданова

На днешното си заседание правителството прие изменения на Закона за енергийна ефективност. За саниране вече ще могат да кандидатстват и сгради в експлоатация, включително и жилищни, с разгърната застроена площ над 250 кв.м.

Регламентирано е прилагането на изисквания за енергийна ефективност и енергийни спестявания при възлагане на обществени поръчки за доставка на продукти, свързани с потребление на енергия, както и при закупуването или наемането на сгради от публични възложители от централната администрация.

Със законопроекта се правят и промени по отношение издаването на „сертификат за енергийни характеристики на нова сграда“ – термин, който заменя досегашния „сертификат за проектни характеристики“ на сградите. Законът регламентира и по-кратки срокове за извършване на периодични проверки за енергийна ефективност.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Да де
    Отговор
    1 13:20  02.11.16
    Ами те и на 2 кв. метра ще разрешат, защото ТАМ Е ГОЛЯМАТА ДАЛАВЕРА, заедно с магистралите. Не случайно от бюджета се отделят МИЛИАРДИ за саниране. И защо? Защото правителството е загрижено за народа ли? Смях, голям смях. То затова има пари само за магистрали и за саниране, а за БАН няма - трябвало сами да си изкарат. Сякаш науката е някаква кебапчийница. Хайде вече да се омитат от властта гробарите, защото разкатаха фамилията на тази държава!

Напиши коментар:


Публикувай