3 Ноември, 2016 21:21 2 388 0

Отмениха разрешението за строеж на хотел „Маринела”

  • маринела-
  • хотел-
  • строеж
Отмениха разрешението за строеж на хотел „Маринела” - 1

Софийска градска прокуратура (СГП) отмени разрешението за строеж за надстрояване на хотел „Маринела – София“, издадено от главния архитект на СО район“ Лозенец“. „След констатирани от ДНСК нарушения при изготвянето на техническите проекти за надстрояване на хотела и издаване на заповед за спиране на строежа и забрана на достъп до обекта, СГП е сезирана с оглед упражняване на правомощията й по реда на надзора за законност”, съобщават от Прокуратурата.

Извършената от СГП проверка е установила, че главният архитект на район „Лозенец” не е бил оторизиран да одобрява подобни инвестиционни проекти. Според Административно процесуалния кодекс това се явява липса на компетентност.

След подадения протест от страна на СГП, РДНСК е приела изцяло мотивите на прокуратурата, че са налице достатъчно данни за незаконосъобразност на издаденото разрешително за строеж, в нейната най-тежка форма – нищожност. Това е така, тъй като е издадена от некомпетентен орган.

Сагата около драстичната реконструкция и надстрояване на бившия Японски хотел започна да набира скорост още в началото на месец май. В края на юли и средата на август властите установиха че се нарушава забраната за надстрояване на ниската част на хотела и строително монтажните работи вървят с пълна сила. Строежът спря на 19 август, след като електрозахранването на обекта беше спряно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА