6 Ноември, 2016 15:30 4 421 1

Да се оградиш със стена заради бежанците

  • стена-
  • бежанци-
  • мюнхен

Гражданите на мюнхенския квартал Нойперлах изразиха своето недоволство от строителството на нов приют за бежанци в тази част на баварската столица като решиха да се разделят от мигрантите със стена, съобщава германското издание Die Welt.

Височината на конструкцията ще е 4 метра, или с 40 см. по-висока от Берлинската стена. Именно с нея направи аналогия местният политик Гидо Бухолц, който е недоволен от постигнатия между гражданите и местната власт компромис. „Стената е противоположност на интеграцията”, смята той.

Най-близките жилищни сгради до бъдещия приют са на 25 метра и са отделени с път, но жителите настояват за строителството на шумозащитна бариера.

Плановете са бежанците да се заселят в новия приют през пролетта на 2017 г.

Аналогичен случай имаше и в началото на септември във френския град Кале. Инвестицията е на стойност близо 2.7 млн. USD и ще бъде заплатена от Великобритания. Дължината на конструкцията е с дължина 1 миля.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 луди луди баби

    0 0 Отговор
    До там ги докара любитлката на свободи Меркел да строят нови "Берлински" стени!
    Няма що, върна ги в 1-ви клас. Ако следваме обратния ред и път по който поеха след стена следват лагери!