4 061 1

Да се оградиш със стена заради бежанците

Милена Богданова

Гражданите на мюнхенския квартал Нойперлах изразиха своето недоволство от строителството на нов приют за бежанци в тази част на баварската столица като решиха да се разделят от мигрантите със стена, съобщава германското издание Die Welt.

Височината на конструкцията ще е 4 метра, или с 40 см. по-висока от Берлинската стена. Именно с нея направи аналогия местният политик Гидо Бухолц, който е недоволен от постигнатия между гражданите и местната власт компромис. „Стената е противоположност на интеграцията”, смята той.

Най-близките жилищни сгради до бъдещия приют са на 25 метра и са отделени с път, но жителите настояват за строителството на шумозащитна бариера.

Плановете са бежанците да се заселят в новия приют през пролетта на 2017 г.

Аналогичен случай имаше и в началото на септември във френския град Кале. Инвестицията е на стойност близо 2.7 млн. USD и ще бъде заплатена от Великобритания. Дължината на конструкцията е с дължина 1 миля.Още по темата

 • Дания спира да приема бежанци

  Дания спира да приема бежанци

  Дания обяви снощи, че спира да приема близо петстотинте бежанци, предлагани й всяка година от Върховния комисариат на ООН за бежанците, предаде ...
  23.11.2016
  4 109
  17

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • луди луди баби
  Отговор
  1 17:22  06.11.16
  До там ги докара любитлката на свободи Меркел да строят нови "Берлински" стени! Няма що, върна ги в 1-ви клас. Ако следваме обратния ред и път по който поеха след стена следват лагери!

Напиши коментар:


Публикувай