Last news in Fakti

8 Ноември, 2016 18:20 1 762 0

С 37% повече продажби на жилища в Кипър

  • кипър-
  • цени-
  • сделки

Кипър е една от страните, които пострада най-много от имотната криза. Именно поради това, спокойно може да кажем, че е голям успех ръстът от 37% при броя сключени сделки през октомври тази година в сравнение със същия месец на миналата. Общо 634 покупко-продажби са били реализирани през миналия месец, сочат данните на Имотния регистър. От тях 75%, или 473 броя са с кипърци, а 25%, или 161 броя – с чужденци. С 45% са се увеличи продажбите сред чуждите инвеститори за изминалите 12 месеца.

Що се отнася до покупателната активност, през изминалата една година тя е била най-висока в Лимасол – 63%. На второ и трето място са били Фамагуста и Ларнака, съответно с 62% и 28%. Повечето от чуждестранните инвеститори са се насочили към Никозия, където има повишение от 150% през октомври тази година в сравнение с миналата на реализираните сделки и Фамагуста с повишение от 100%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА