1 993 0

Руснаци, злато и едно уволнение

Милена Богданова

Седмицата мина под знака на избор на президент на САЩ. Несъмнено една от дискутираните теми беше позлатеният мезонет на Тръмп.

Оказа се, че руснаците бягат не само от българското Черноморие. Испания също отчита по-малко инвеститори от страна на рускоговорящи.

Не само жилищата са изгодна инвестиция. И екстравагантни имоти като манастирите например, могат да носят солиден доход на притежателите им.

През седмицата стана ясно, че от длъжност временно е отстранен изпълнителният директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) Светослав Наков.

Строят се по-малко жилища

Със 17.5% по-малко жилищни сгради са били построени през третото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на 2015 г., отчитат от Националния статистически институт (НСИ).

Още по темата

Руснаците се оттеглиха от още един имотен пазар

Руснаците се оттеглиха не само от българския пазар на недвижими имоти, но и един доста по-предпочитан от нашия – испанския. За първото полугодие на текущата година руснаците са сключили с 13.1% по-малко сделки в сравнение със същия период на 2015 г.

Още по темата

За колко може да си купите ... манастир

В центъра на Прага се продава манастир на стойност 15.5 млн. EUR. Сградата от XIX век е решена в неоромански стил и се намира в сърцето на чешката столица.

Още по темата

Палатът на Тръмп (СНИМКИ)

Едно от първите неща, които Доналд Тръмп каза, след като спечели президентските избори, е че няма да променя интериора на Белия дом.

Още по темата

Отстраниха временно директора на АГКК

Изпълнителният директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) Светослав Наков е временно отстранен от длъжност и му е забранено да  изпълнява функции и задължения като такъв, считано от 04.11.2016 г.

Още по тематаНапиши коментар:


Публикувай