Last news in Fakti

15 Ноември, 2016 14:57 1 533 0

Инвеститори по-лесно получават турско гражданство

  • турция-
  • инвеститори-
  • гражданство

В най-скоро ще влязат в сила нови правила за получаване на турско гражданство на предприемачи, които инвестират в турската икономика и в частност в недвижими имоти.

Новите правила ще засегнат бизнесмени, които ще купят имот над определена сума и ще го притежават минимум три години или пък такива, които разкриват нови работни места. Опростена ще бъде процедурата за получаване на гражданство и за тези, които са решили да инвестират в държавни активи и ги притежават за период над три години.

Минималната сума, която ще трябва да се инвестира предстои да бъде уточнена и това ще стане „в най-скоро време” по думите на турския вицепремиер Нуман Куртулмуш. Последно минималната сума, която трябва да се инвестира в недвижими имоти, за да се получи гражданство, беше обсъждана точно преди година. Тогава, според министъра на икономиката на Турция Нихат Зейбекчи, финансовият праг за получаване на гражданство срещу покупка на имот трябва да бъде от 500 000 USD до 1 млн. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА