Last news in Fakti

15 Ноември, 2016 21:46 2 284 0

Brexit не успя да съсипе имотния пазар

  • brexit-
  • лондон-
  • търсене

Високото търсене от страна на потенциални купувачи успешно компенсира всички отрицателни последствия от Brexit върху пазара на недвижими имоти във Великобритания. От провеждането на референдума изминаха почти пет месеца, а секторът продължава да е в подем, констатира в свои материал The Guardian, позовавайки се на данни на международната строителна компания Taylor Wimpey.

Независимо, че към днешна дата все още не са напълно ясни последствията от излизането на страната от ЕС, желанието на клиентите да купуват не намалява. Непосредствено след референдума се наблюдаваха колебания на пазара, но те бързо бяха отстранени. Само в някои райони на Лондон се отчита спад в търсенето и при имотите от премиум клас на стойност около 11 млн. EUR. Основният пазар обаче продължи да расте.

Taylor Wimpey е продавала средно по 0.75 имота седмично през последните 11 месеца, а през аналогичния период на миналата година този показател е бил едва с 0.01 по-висок. „За рязко негативно влияние от излизането на Великобритания от ЕС върху имотния пазар не може да се говори”, допълват от строителната компания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА