4 275 3

Най-добрите градове в света

Милена Богданова

Първото място е за Лондон, въпреки Brexit и произтичащите от това безброй въпроси, касаещи икономиката на страната. Сингапур продължава да привлича погледите на инвеститорите, които в стремежа си да печелят повече, реализират екстравагантни проекти, което от своя страна поставя града на второ място в класацията. Авторите на класацията – консултантската компания Resonance, дават бронзовия медал на Ню Йорк.

Градовете се оценяват по шест параметъра: качество на екологичната и архитектурна среда, брои на културни забележителности, музеи и места за развлечения, ниво на заетост и БВП на глава от населението, брои университети, етническо разнообразие, а също така брой и степен на позитивни онлайн отзиви, като например на сайтове от рода на TripAdvisor.

Британската столица печели златния медал, не само защото разполага с атрактивни места за пазаруване, ресторанти и хора от различни националности. Тя носи титлата „бранд” №1 за цял свят. Сред предимствата на британската столица са лесният достъп до летищата и множеството университети и колежи. Лекият спад в цените на луксозните имоти по никакъв начин не се отразява на имиджа на града.

ТОП 10 на най-добрите градове в света

№ град 1 Лондон 2 Сингапур 3 Ню Йорк 4 Париж 5 Сидни 6 Амстердам 7 Лос Анжелис 8 Токио 9 Сан Франциско 10 ТоронтоОще по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Петко
  Отговор
  1 11:09  16.11.16
  Toronto е първи защото там живее брачеда.
 • Към Петко!
  Отговор
  2 14:40  16.11.16
  Кво бачка твоя Брадчет там бе бай отреПко
 • Към Петко
  Отговор
  3 15:19  16.11.16
  Сингапур е много по-добър вариянт от индийския Торонто

Напиши коментар:


Публикувай