Last news in Fakti

7 Юни, 2017 21:11 1 930 0

С 4.7% годишно ще поскъпват имотите в Испания

  • испания-
  • цени-
  • жилища
С 4.7% годишно ще поскъпват имотите в Испания - 1
Снимка: Shutterstock

Възстановяването на икономиката на Испания влияе положително върху сектора на недвижимите имоти, смятат анализаторите от рейтинговата агенция Moody`s. Именно това ще доведе до систематичен ръст в цените на имотите, в частност на жилищата, през тази и следващата година.

„Прегряването” на пазара през следващите години е малко вероятно. Причините са няколко. На първо място броят на отпуснатите ипотечни заеми остава малък – близо 25% от докризисния период. Второто е, че много от клиентите купуват жилища със собствени средства. Третият фактор е, че банките повишиха изискванията си към кредитоискателите.

Един от ключовите фактори за възстановяване на пазара се оказва ръстът на броя сделки на вторичния пазар. Най-много продажби са били регистрирани в крайбрежните туристически райони, както и в Мадрид и Барселона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.
Платена публикация



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА