1 223 0

Черна гора подпомага луксозните хотели

Милена Богданова

Правителството на Черна гора реши да субсидира инвеститорите, желаещи да строят четири- и пет-звездни хотели. Това ще става чрез отпускането на заеми на преференциални лихви. За период от пет години предприемачите и строителите ще могат да получават кредит при лихва под 2%.

Условията на програмата са в рамките на един проект максималната държавна субсидия на година да е до 5 млн. EUR. За субсидия могат да кандидатстват само стабилни финансово компании.

С въпросната програма правителството на Черна гора планира да субсидира строителството на 76 луксозни хотела. Финансирането на програмата ще се одобрява година за година в рамките на държавния бюджет. През 2016-а за изграждането на четири- и пет-звездни хотели властите са отделили 9.25 млн. EUR. Компанията Carine получи 2 млн. EUR за хотел Delfin в местността Биела в Херцег Нови. Инвеститорът Comp Commerce е взела от държавата 2.5 млн. EUR, а фирма Kalamper - 2 млн. EUR. Строителната компания Nova Gradnja-Alart Centar-Budva CG ще получи 400 000 EUR за изграждането на хотел.


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай