18 Ноември, 2016 12:39 4 195 0

Измамиха руснак, собственик на замък в Чехия

  • замък-
  • руснак-
  • архитект-
  • измама

През 2011 г. руски бизнесмен купува замък в чешкия град Табор срещу скромната сума от 1.8 млн. EUR. Собственикът решава, че и на без това скъпия имот може още да му се повиши цената, като вътрешното пространство се реновира така, че да наподобява замъка Версай.

Идеята, обаче се е реализирала частично. Наетият за целта 26-годишен архитект от Прага в действителност се оказал измамник. Вместо да подбира най-качествените материали и мебели за обзавеждането на имота, той е гледал колкото се може повече пари да измъкне от руския бизнесмен.

Младежът получил от собственика на замъка близо 445 000 EUR под формата на чекове и чрез банкови преводи по сметката си, а доставил на руския бизнесмен само малка част от обещаната мебелировка на обща стойност 150 000 EUR. По чешките закони архитектът може да получи между 5 и 10 години лишаване от свобода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА