18 Ноември, 2016 14:47 1 887 0

С 5%-6% ще растат цените на имотите в Испания

  • испания-
  • цени-
  • имоти

Подобна динамика в поскъпването на имотите в Испания ще бъде обусловена от възстановяването на местната икономика и търсенето на имоти в почти всички сегменти, включително офиси, търговски имоти и логистични центрове.

„През последните години на практика нямаше ново строителство, в резултат на което възникна дефицит в някои сегменти”, казва Хъмфри Уайт, управител на филиала на консултантската компания Knight Frank в Испания. По думите му, Испания преживява невероятен възход, оглавявайки класацията на европейските страни с най-голям икономически ръст и същевременно с предлагането на добри възможности в банковия и имотния сектори. „Средно животът на чуждестранните компании в Испания е по-дълъг от този в Европа. Причината е, че тук има редица предимства”, обяснява Уайт.

Положителната динамика в областта на недвижимите имоти, започнала през 2013 г., е свързана с повишената квалификация на служителите в тази сфера на дейност и повишеното международно присъствие. Също така цените остават с 30%-35% под тези от преди кризата през 2008 г. В Мадрид и Барселона се предлагат голямо количество офиси на нива под тези в редица други испански градове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА