Last news in Fakti

24 Ноември, 2016 16:27 2 800 1

Как Тръмп влияе на луксозните имоти

  • тръмп-
  • лукс-
  • имоти-
  • инвеститори

Луксозният сегмент на недвижими имоти в Сан Франциско и Маями може да загуби част от купувачите, а този на Лондон и Дубай – да привлече повече богати инвеститори.

Победата на харизматичния милиардер Доналд Тръмп, известен със своите резки изказвания по вътрешно- и външнополитически въпроси, неприятно изненада редица чуждестранни наблюдатели и загуби част от американците като потенциални купувачи на имоти в луксозния сегмент. Анализаторите на пазара, от своя страна започнаха да се опасяват, че реализирането на част от предизборните обещания на Тръмп, могат да доведат до спад в търсенето на луксозни имоти от страна на богати чужденци, пише в свои материал изданието Mansion Global.

Според специалисти, реална опасност има само за пазарите в Сан Франциско и Маями. Луксозните имоти в първия град днес се радват на висок интерес от страна на богати китайци. Така, че при изостряне на търговско икономическите отношения между двете държави, оттеглянето от пазара е напълно възможно.

В Маями, където от доста време пазарът страда от свръхпредлагане в луксозния сегмент, се опасяват от затягане на миграционната политика. Там най-честите чуждестранни купувачи са от Латинска Америка. И в случаи, че те напуснат търсенето ще спадне.

В Ню Йорк и Лос Анжелис няма да има промяна, прогнозират анализатори. Търсенето и цените отчитат плавен ръст, което само вдъхва повече увереност у чуждестранните предприемачи.

Ако все пак част от инвеститорите напуснат САЩ, то дивиденти от това ще имат Лондон и Дубай. Техните пазари, които предлагат аналогични имоти с „отворени обятия” чуждестранните купувачи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оооо

    0 0 Отговор
    ОТНОВО ТЪПО ЗАКЛЮЧЕНИЕ