Last news in Fakti

27 Ноември, 2016 11:43 5 144 9

Печели ли се от имоти в България

  • imot.bg-
  • жилища-
  • доходност-
  • ндк
Печели ли се от имоти в България - 1
Снимка: М. Боданова ©

България е в ТОП 10 на европейските държави по доходност от недвижим имот. Международната компания за трансфер на парични средства World First поставя страната ни на 7-мо място с доходност 6.04%. В същото време офертните цени на жилищата са „прекомерно оптимистични”, казва в интервю за най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg Полина Стойкова, изпълнителен директор на агенция Bulgarian Properties.

Пълна промяна очаква през следващите девет месеца една от емблематичните за София сгради – НДК. През седмицата стана ясно, че парите за санирането са усвоени.

Идеи как да икономисате площ в малкото жилище

Разпределението на мебелите в едно помещение така, че хем да са удобно за използване, хем да заемат колкото се може по-малко площ, е трудна задача.

Още

Парите за саниране са усвоени

„Всички сгради, които са одобрени, които са в процес на реализация и за които има осигурено финансиране към днешна дата ще бъдат завършени и хората могат да бъдат спокойни“, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството (в оставка) Лиляна Павлова.

Още

Държавите с най-висока доходност в недвижимите имоти

Класацията на държавите с най-висока доходност в Европа изготви международната компания за трансфер на парични средства World First. На първо място е Ирландия, където доходността от отдаване под наем на жилище е 6.54% на година.

Още

Пълна промяна на НДК до септември 2017 г.

Народният дворец на културата (НДК) трябва да бъде напълно обновен до септември 2017 г Девет месеца има строителната фирма спечелила конкурса за реконструкция на емблематичната столична сграда. Ремонтите дейности вече са започнати, съобщиха архитектите и строителите.

Още

Има прекомерен оптимизъм в офертните цени на имотите

Ако сравним, например данните за третото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата ще отчетем ръст от 17%. Съпоставка на третото спрямо второто тримесечие на текущата година, също ще ни покаже увеличение на цената на квадратен метър жилищна площ с 3.3%.

Още


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    6 5 Отговор
    Пак платени обяви.Големи мечтатели са тези
    Брокери, къде ги видяха тези увеличения можеби
    в сънищата:)))
  • 2 TRUE

    3 7 Отговор
    Няма начин да се печи от имоти в БГ.. една къща в Англия струва 150 000 - 200 000 (което са около 8-10 средни заплати) същата се отдава под наем за минимум 800-1000 паунда (почти една мин. заплата) ...В БГ-то една къща струва 100 000-150 000 евро (около 200 средни заплати) а наема и е нищожен..... за платената СУМА...И ЗАЩО ТРЯБВА ДА ЕМИГРИРАМЕ ?!!!!
  • 3 nkavrakov

    11 4 Отговор
    в момента пазара на имоти е в ситуация на нереални цени и имотен балон
    дори и борекерите го признават но те заедно с банките и строителите го предизвикаха и сега ги е страх докъде ще се докарат нещата
    няма предлагане високи цени за дупки и панелки
    това е ситуацията
    банките се надпреварват да раздават кредити
    ситуациата от 2008 се повтаря отново
    не купувайте и не теглете кредити
  • 4 начо

    3 1 Отговор
    печели се само там,където населението се увеличава. във бг това е софия.данните за бг са некоректни,тия 6% са за софия.това е до време тъй като до 4-5 години прирастът и в софия ще спре.от 14-15 000 годишно е спаднал на 4000 и всяка година от периода намалява.в провинцията отдавна вложение в имот е пасив.
  • 5 смешници

    1 2 Отговор
    Няма такава паплач, не разбира, а коментира........пазара на нед. имоти върви нагоре от 1-1,6 месеца, а същевремено има тапаци които и дори не са разбрали. Извадете си главите от задниците........
    да балон има в София и по -големите бг. градове, а до къде ще стигне, никой не знае. Ако някой не го кефи да си вземе пак овците(Мара и Пуна) и да си бяга на село.......да се прави на гъъъъзар.

    Коментиран от #7

  • 6 Икономист

    3 3 Отговор
    Високата възвръщаемост е обвързана с риска - винаги високата възвърщаемост е функция на високия риск. За да бъдат привлчени инвеститорите към даден рисков пазар, то той трябва да им предложи по- добра възвръщаемст за да бъде предпочетен.

    Всеки пазар е цикличен- особено този на имотите. Балон има,пак ще гръмне и пак ще тръгне да се наува в рамките на 10 години ще се повтори сценария 2000 - 2008 и после 2008- 2015. Брокерите не са фактор на този пазар. Фактор за банкити- лихвите по кредитите, възвъщаемостта от депозитите и т.н., оценителите на имоти (които правят това, което банката им нареди)

    Истината е, че пазара не може да бъде надлъган, а средностатистическия европеец въпреки, че притежава собствения си дом, за него той не е акив, а пасив.
  • 7 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "смешници":

    броко, по спокойно :) ще наплюеш компа :)
    Баламурниците свършиха, иди изтегли един кредит да си купиш имот. Дай пример на всички брокита (тон за песен, както се казва)
    :)
  • 8 Bossman

    1 0 Отговор
    От имоти се печели най-вече в градове като София,Пловдив,Русе,Варна и Бургас,защото на там безработицата е най-малка.Хората отиват и най-вече наемат жилища там.Друго важно място,където хората влага парите си са ски курортите.
  • 9 Тръмп

    1 0 Отговор
    Хората са го измислили много преди вас "Ум умува ум царува ум патки пасе"