1 547 1

Един екзотичен имотен пазар отново привлича инвеститори

Милена Богданова

Между 30% и 40% поевтиняха недвижимите имоти в Мароко след пика на пазара през 2007 г. Вълненията в Близкия Изток и продължаващата криза в някои части на Северна Африка оказват негативно влияние върху пазара на недвижими имоти в Мароко. През последните години съществен ръст в цените не се наблюдава, но през 2015 г. беше отчетен ръст в броя на реализираните сделки. Отчасти това се дължеше на повече покупко-продажби на вторичния пазар, чийто цени бяха привлекателни за купувачите.

Така например, имотите в Ес Сувейра са отлична алтернатива на ваканционните имоти предлагани в Испания и Франция. Днес цените там са стабилни, но растящото търсене може да доведе до поскъпване на квадратния метър жилищна площ още през следващата година.

Ес Сувейра е най-популярната в страната дестинация за туристи и чуждестранни инвеститори. Известен е със своята бохемска атмосфера, която привлича художници, музиканти и други творчески личности от цял свят.

Най-голям дял на чужденците, решили да купят имоти в Мароко, се пада на Французите, но Ес Сувейра привлича по-широк кръг чуждестранни купувачи, сред които белгийци, представители на скандинавските държави, британци и американци.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Fool
    Отговор
    1 22:00  28.11.16
    Лелее за 83к евра там се купува 122м2 апартамент. http://www.rightmove.co.uk/overseas-property/property-60645209.html

Напиши коментар:


Публикувай