867 0

Започна делото за опожарените Тютюневи складове

Започна делото за опожарените Тютюневи складове
Снимка: БТА
Милена Богданова

Започна делото срещу бездомникът Любомир Данчев, който е обвинен за опожаряването на Тюютневите складове в Пловдив. Според прокурора по делото Данчев непредумишлено е причинил пожара от цигара.

Защитникът на обвиняемия – Лавашки, заяви, че по време на пожара Данчев е бил в заведение в близост до Тютюневите складове, което се потвърждава от камерите в района. „С това ново обвинение на практика, според мен, прокуратурата си работи по други версии. Любчо без да иска е хвърлил цигарата и е станал този огромен пожар. Няма поръчители, няма интереси”, каза Лавашки.

Постройките, известни като Тютюневите складове, се намират на улиците „Екзарх Йосиф“, „Иван Вазов“, „Капитан Андреев“ и „Г.М. Димитров“ в гр. Пловдив. Четири от тях са имали историческа, научна и художествена стойност, като индивидуални паметници на културата, а една от тях е имала статута и била включена с останалите в групов паметник на културата.


Още по темата

 • Възраждат Тютюневия град като феникс

  Възраждат Тютюневия град като феникс

  „Тютюневият град ще бъде възроден като феникс от пепелта”, каза кметът на Пловдив Иван Тотев. Поводът за това изказване е планираният ...
  11.01.2018
  3 050
  3

Напиши коментар:


Публикувай