2 673 0

Пазар, който отново набира популярност

Милена Богданова

Бумът в сектор „Туризъм” и стабилните цени на луксозните имоти са двете основни причини за стремителното възстановяване на имотния пазар на Карибите, сочи анализ на консултантската компания Knight Frank. "Пазарът вече е напълно възстановен и отчита растеж след като пострада значително от финансовата криза", казва Кейт Евърт Алън, представител на компанията в региона.

Икономиката на Карибите е тясно свързана с тази на САЩ, но основната група чуждестранни купувачи са от Китай. От 2002 г. до 2012 г. този тип инвеститори на островите се е увеличила с 500%.

С 30%-40% са спаднали цените на Бахамите в резултат на имотната криза. От 2015 г. обаче се наблюдава съществено забавяне в темпа на обезценка - до 5% на година. Американци, канадци и британци масово купуват луксозни имоти в ценовия диапазон между 3 и 5 млн. USD.

Стабилен ръст в продажбите в Сент Бартс се наблюдава през последните години. Причината е слабото евро. През текущата година купувачите са могли да придобиват апартаменти и къщи с 21% по-евтино в резултат на разликата в курса на американския долар спрямо единната европейска валута. Най-големите инвеститори на острова са американците, французите и британците, като сделките варират в ценовия диапазон между 3 и 5 млн. USD.


Напиши коментар:


Публикувай