1 694 3

Търсят се мениджъри на имотна империя

Милена Богданова

Най-богатият китаец, собственик на компанията Dalian Wanda Group, която притежава търговски центрове, хотели, увеселителни паркове и спортни клубове, си търси мениджър. Причината е, че синът на Уан Джайнлин Уан Сиконг не желае да продължи делото на баща си.

Бъдещият мениджър ще трябва да управлява инвестиции на внушителната стойност от 122 млрд. USD.

Уан Сиконг е заявил на баща си, че не желае да живее като него. Уан Джайнлин е приел неговото решение и смята, че по-добрият вариант е да предаде управлението на професионални мениджъри, след като 28-годишният му син има други приоритети в живота.

Това не е първият случай, в който бащите, изградили империи не успяват да убедят наследниците си да продължат делото им, независимо, че са им дали необходимото образование. Изследване на Шанхайския университет сред 182 от най-големите китайски компании показва, че над 80% от наследниците на китайски предприемачи не желаят да продължат делото на своите родители. Някои от децата се отдръпват заради прекаления натиск от страна на родителите, а други просто имат коренно различни интереси.

Wanda е основата през 1988 г. и с течение на времето от малка строителна фирма се превръща в голяма в компания собственост на молове, хотели, увеселителни заведения и собственик на най-голямата верига киносалони с над 10 000 екрана в цял свят.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Търси се
  Отговор
  1 21:59  17.12.16
  Аз се кандидатирам

  Коментиран от #2

 • Търси се
  Отговор
  2 22:34  17.12.16

  До коментар #1 от "Търси се":

  Постфактум? :-)
 • Mamiron
  Отговор
  3 12:43  18.12.16
  Не си учил

Напиши коментар:


Публикувай