848 1

Още 3.5 млн. лв. за Националния компенсационен жилищен фонд

Още 3.5 млн. лв. за Националния компенсационен жилищен фонд
Снимка: М. Богданова ©
Милена Богданова

Допълнителни 3.5 млн. лв. ще бъдат прибавени към бюджета на Националния компенсационен жилищен фонд, като общият им размер за годината достига 29.5 млн. лв. Преди две седмици правителството предостави други 5 млн. лв. на НКЖФ.

„С осигуряването на средствата се цели да бъдат изплатени част от натрупаните задължения за левови компенсации на граждани, притежаващи многогодишни жилищно-спестовни влогове и включени в окончателни списъци при общините, след придобиване на жилища или започнали изграждането на такива”, пише в днешното решение на Министерски съвет.

Правителството одобри вътрешнокомпенсирани промени и по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Чрез тях се осигуряват 850 000 лв. за изпълнение на целите по „Политика за поддържане, модернизация и изграждане на техническата инфраструктура, свързана с подобряване на транспортната достъпност и интегрираното управление на водните ресурси и геозащита“, както и за бюджетна програма „Рехабилитация и изграждане на пътна инфраструктура“. Намаляват се разходите по „Политика в областта на подобряване на инвестиционния процес чрез усъвършенстване на информационните системи на кадастъра и имотния регистър, подобряване качеството на превантивния и текущ контрол в строителството“, както и по бюджетна програма „Геодезия, картография и кадастър“.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гоуст
    Отговор
    1 14:33  28.12.16
    Държавата дава за саниране по 1млрд. годишно без да си дал кьорав лев , а който е внисал пари за жилище цял живот са му ги изфукали 100 пъти, намалили 100 пъти и чака по 5 години. Желая същото да им се случва на всички управляващи и да го д*х@т в новата година.

Напиши коментар:


Публикувай